A házasságkötés különleges esemény két ember életében. Az esküvői előkészületek izgalmas percei, órái, napjai ugyanolyan emlékezetesek maradhatnak, mint maga az ünnep. Érdemes időben elkezdeni a szervezkedést, hogy a kapkodásból fakadó stressznek még csak nyoma se legyen a folyamatban.

A helyszín kiválasztása, a meghívók összeállítása és kiküldése, a temérdek egyébszervezői munka valóban megterhelő, de mégis élvezetes, ha tudatosan készülünk rá.

Függetlenül attól, hogy profi csapatra bízzuk az ünnepséget vagy mi szervezünk mindent, van egy pontja az előkészületeknek, mely kizárólag a menyasszony figyelmét igényli: az esküvői ruha kiválasztása. Ez fontos és egyben élvezetes feladat, hiszen melyik nő ne szeretne szebbnél szebb ruhákba bújni, főleg ha a kérdéses öltözék élete egyik legfontosabb eseményét képviseli.

A nagy napon viselt ünnepi ruha minden korban az egybekelés különleges és magasztos tényét igyekezett kifejezni. Sokáig nem volt divat a kimondottan erre a célra megalkotott fehér esküvői ruha, a hölgyek a legszebb ünnepi ruhájukat öltötték fel, ha sor került a ceremóniára.

Ezt a szokást az angol trónon uralkodó Viktória királynő írta felül azzal, hogy az 1800-as években hófehér ruhát készíttetett az esküvőjére. Ezzel óriási trendet teremtett és onnantól fogva minden menyasszony ilyet akart viselni.

Az esküvői ruha ma már központi elemként van jelen, ha házasságkötésről van szó. A fehér továbbra is elsőbbséget élvez, de egyre többen választanak színes modelleket. Ezernyi eltérő forma és stílus bukkan fel évről évre a divatházak megújuló kollekcióiban. A klasszikus, magával ragadó, éteri megjelenés örök érvényűnek számít, ahogy az egyszerű és végtelenül letisztult elegancia is. Mindezen túl számtalan régi korstílus és modern elképzelés otthagyja a nyomát a gyorsan frissülő esküvői ruha trendeken.

Továbbra is meghatározó öltözék, az általában piros színű menyecske ruha és a szalonok kínálatában találunk kifejezetten kismamáknak szánt fazonokat, valamint a molett menyasszonyi ruha kínálat is igazodik a változatos formákhoz és igényekhez.