Kaparászás a falban, soha meg nem szűnő zömmögés és morajlás, csípések, viszketés és állandó stressz. Ezeket mind azok a kártevők okozzák, amik egy szempillantás alatt beköltöznek az otthonunkba.

Sajnos van olyan kártevő, ami ellen az alapos porszívózás sem jelent megoldást. Az ágyi poloska hihetetlenül gyorsan képes szaporodni és mellette nagyon jól rejtőzködik. Lényegében bárhogy bejuthat az otthonunkba: behurcolhatjuk idegen bútorokkal, az utcai ruhánkkal vagy akár külső segítség nélkül is megérkezhet, önállóan a szellőzőrácson át. Mivel nagyon ügyesen mászik, ezért a függőleges haladás sem jelent számára akadályt. Az ágyi poloska irtás kizárólag hozzáértő szakember segítségével lehet eredményes és minél hamarabb bízzuk az otthonunkat profi kezekre, annál jobb.

A darázsirtás esetében nagyobb eséllyel indulhatunk, ha azt nézzük, hogy a csíkos, fullánkos rovarok nem igazán tudnak elrejtőzni a szemünk elől, sőt valójában elég nagy feltünést keltenek. Ebben az esetben viszont a veszéllyel kell számolnunk. A darázsirtás ugyanis nagyon kockázatos tevékenység, ha nem szakember csinálja. Emiatt senkinek nem ajánlott házi módszerekkel próbálkoznia, a darázs ugyanis felettébb agresszív, ha veszélyt érez. A csípése ráadásul nem csupán fájdalmas, de bizonyos esetekben anafilaxiás sokkot is kiválthat. A darázsirtás tehát ugyanúgy profi hozzáállást igényel, mint az ágyi poloska száműzése. Mi a helyzet azonban a patkányokkal?

A patkányirtás azért elengedhetetlen, mert a rágcsálók rengeteg betegséget hordoznak és mellette jelentős károkat képesek okozni a ház körül vagy akár magában a ház szerkezetében is. Házi patkány vagy vándorpatkány is befészkelheti magát hozzánk, a szakemberek azonnal azonosítják a számunkra, hogy mivel is állunk szemben. Habár a patkányharapás veszélyes, de elsősorban az ürülékükkel, a vizeletükkel vagy testükön elhelyezkedő kórokozókkal fertőznek. Erősen alkalmazkodó fajról van szó, a kiirtásuk rengeteg akadályba ütközik. Nem érdemes házi módszerekkel próbálkoznunk ebben az esetben sem. Szerencsére profi kártevőirtó szakemberekből nincs hiány, legyen akár darázsirtás, a patkányirtás vagy ágyi poloska irtás az igényeink között.