Az emberek mindig is küzdöttek a különböző kártevőkkel szemben. Néhány módszer a jelenben is hatékonynak bizonyul és van amelyik annak is kedvez, hogy ügyelhessünk a környezetvédelmi szempontokra. A patkányirtás vadászgörénnyel őseink természetes védekezési rendszere, napjainkban alkalmazva olyan helyzetekben is fenntartható megoldást kínál, ahol egyéb módszer már nem segít. A patkánymentes környezet megteremtése közösségi érdek, hiszen ezek a rágcsálók nem csupán jelentős károkat okoznak az épületekben vagy a terményben, de mellette számos betegséget is terjesztenek.

A patkányirtás mellett a nagyvárosokban egy másik probléma is gyakran felüti a fejét: gyakran indokolt ugyanis az ágyi poloska irtás. Rémálomba illő a gondolat, miszerint éjjelente élősködő rovarok szívják a vérünket, hogy aztán jóllakottan távozzanak titkos rejtekhelyükre. Pedig pontosan ezt teszi az ágyi poloska azokkal, akiknek az otthonát kiválasztotta a letelepedéshez. Egyetlen célja az, hogy az ember közelében legyen és táplálkozzon. Hő- illetve szén-dioxid kibocsátás alapján tájékozódik, éjjelente aktív, nappal pedig észrevétlenül elbújik a szemünk elől. Mivel igen gyorsan szaporodik, ezért az ágyi poloska irtás különösen fontos, ha megjelent nálunk az élősködő.

Nem csupán a kellemetlen vérszívók, illetve a betegséget terjesztő rágcsálók jelenléte okozhat problémát az életterünkben. A patkányirtás és az ágyi poloska irtás mellett olykor a hangyairtás vagy a darázsfészek irtás is indokolt lehet.

A darazsak kimondottan veszélyesnek tekinthetőek, hiszen az arra allergiás személyeknél a csípésük anafilaxiás sokkot is eredményezhet. A darazsakat mindenki ismeri, jellegzetes megjelenésükkel és zúgó hangjukkal könnyen felhívják magukra a figyelmet. Ezek a szárnyas rovarok főként ragadozó életmódot folytatnak, a fészekben növekvő lárváikat rendszerint feldarabolt ízeltlábúakkal táplálják. Ennek ellenére szívesen kóstolják meg az ember által otthagyott ételt és így válnak különböző betegségek terjesztőivé.

Amennyiben darázsfészket találunk az otthonunkban, veszélyes lehet nekivágnunk az eltávolításának, ezt inkább bízzuk egy hozzáértő szakemberre. Szerencsére a kártevők ellen profi csapat lép fel, így a darázsirtás mellett az ágyi poloska irtás, továbbá a patkányirtás is megfelelő eredménnyel végződik.