Biztosan ismerünk néhány egyedi dekorációs elemet, ami feldobhatja otthonunkat. Egy otthon akkor lehet igazán egyedi, ha benne minden tárgy a mi egyéniségünket vagy az általunk kiválasztott érzést tükrözi. Nincsenek olyan kiegészítők, amik mindenki számára azonos értéket jelenthetnek és minden otthonban ugyanolyan szerepet tölthetnek be.

Az egyik manapság nagyon kreatívnak tartott dekorációs elem például a bakelit lemez, minden felhasználási formában. Biztosan találunk otthon, szüleinknél vagy nagyszüleinknél elfekvőben régi bakelit lemezeket. Ezekből a lemezekből készülhet bakelit óra, kép a lemezek borítójából vagy falra szerelt dekor elem. A legtöbb bakelit dekor, így a bakelit óra készítés is kivitelezhető otthon. Egy bakelit óra megalkotásához pusztán egy óraműre, egy lemezre esetleg a számlapra helyezett számokra van szükség.

Maguk a lemezborítók is olyanok, mint egy műalkotás, ami ideális lakberendezési kiegészítővé teszi őket. Egyetlen albumborító-grafika inspirálhat például egy egész szobasémát, vagy egyszerűen csak karaktert varázsolhat például lakóhelyünk egy kis sarkába. Ha kiválasztjuk a legjobb albumborítókat otthoni megjelenítésre, az is biztos módja annak, hogy személyiségünket a belső terébe helyezzük.

Legyen szó galériafalról, lebegő polcokról, képpárkányokról vagy egy dedikált bakelit tárolóegységről, számos módon bemutathatjuk a saját vagy a család lemezgyűjteményét otthon.

Egy másik érdekes felhasználási mód, különösen a hálószoba vagy akár a nappali díszítésére, hogy a lemezt fotókeretként használjuk. Csak illesszük rá a fényképet a bakelit lemezre, és akasszuk fel a falra. Ehhez használhatunk kétoldalas ragasztószalagot vagy valamilyen kis tartót is, amelyen a lemez fent tud akadni.

Persze a régi bakelit lemezeken túl vannak más egyedi dekorációs ötletek is. Az egyedi vágódeszka például szuper konyhafelszerelés lehet vagy akár ajándékként is gondolhatunk rá. De szuper személyes ajándék és akár dekor elem lehet egy szép bögre és egy bögre nyomtatás pillanatok alatt megrendelhető, legtöbbször a szállítás is könnyen megoldott tud lenni.

A legfontosabb minden dekorációnál, legyen szó akár bakelitről, akár egyedi bögréről vagy konyhafelszerelésről az mindig fontos, hogy a saját személyünkhöz igazítsuk a dekorációt.